Då man bara hade lust att krypa ner i sängen igen och dra täcket över huvudet.

Yngste sonen Viktor har kommit in i en riktig “mindre charmig” period för att uttrycka sig milt.

Han vet precis vad han vill och inte vill, vilket ioförsig man kan tycka är bra.

Men när hans vill och inte vill hela tiden strider mot vad mamman (jag) och pappan vill, det är det börjar att bli jobbigt.

Från att ha varit ett väldigt “lättsamt” barn så skriker han nu i högan sky så fort det minsta lilla inte går hans väg. Och då pratar vi skrik som gör Pernilla Wahlgrens höga toner i Picadilly Circus till en ordinär barnvisa.

Imorse var en sådan dag. Jag hade snoozat en eller två gånger för mycket på väckarklockan, varpå allt blir stessigt av någon anledning jag inte riktigt förstår, hmmm…;-).

Vilmer (storebror) klär på sig och sätter sig vid frukostbordet, jag försöker klä på Viktor mellan skrik och gråt. Till sist lyckas jag att få på honom kläderna, går in i sovrummet för att klä på mig själv då hör jag skrik igen, Viktor har som vanligt försökt att klättra upp i barnstolen, halkat med nya strumporna…Varför hittar man aldrig halkskydd på strumporna numer?? Åter skrik…

Storebror blir färdigklädd efter lite tjat, borstar tänderna och preciiis när vi ska ta på oss ytterkläderna för att gå ut kommer han på att han är bajsnödig, jahapp…Vad gör man?

Säger åt ungen att han får bajsa när han kommer till skolan, eller i värsta fall att det kommer i byxan? -Nej, självfallet inte. Biter ihop och ler mellan tänderna och säger åt honom att försöka skynda sig lite.

Så in med en stycken fortfarande skrikande Viktor (som dessutom har lärt sig att spotta, helst på sin storebror) i bilen, Vilmer blir arg, mamman nu ännu mera stressad -Fy Viktor, man får inte spotta!

Kommer fram i rivfart till skolan där Vilmer ska av. Då fastnar hans ryggsäck i barnstolen som far ut på vägen, samtidigt som jag ser i ögonvrån att det kommer bilar. -Skynda dig, halvskriker jag!!

Kontentan av det hela är att jag borde verkligen inte snooza på morgonen, alla saker som kan inträffa en helt vanligt morgon är nog så stressande ändå.

Visar lite detaljbilder ifrån vardagsrummet.

Blog Image

Älskar Plättar i luften. De är så skira och vackra. Urna och blomma köpt hos Ann på Blommor i Säter.

Blog Image

Ytterligare en favvoblomma, släkt med kornettblomman. Köpt hos Blomsterstugan i Hedemora. Fattigansljusstakarna är från mig & alice.

Blog Image

Ni vet såna där ljuslyktor som ska hänga i en ståltrådsanläggning och inneha ett värmeljus? Här har jag gjort om den till en liten glasklocka istället.

Blog Image

Min nya älsklingssak, en gammal brevpress med ett gammalt fotografi under. Köpt på auktion i sommar.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHGGGGGGHHHHHH….ser att klockan är tio i tio. Jäklar, öppnar om tio minuter, måste stressa ner till butiken!!!

Ciao!