I helgen har det dragits ur spik i långa rader.

De måste verkligen ha velat att mattan skulle sitta fast ordentligt förr i tiden.

Om man tänker att det satt ca 100 spikar på en kvadratmeter och att vardagsrummet är ca 25 kvm så kanske ni kan börja förstå hur vi har tillbringat vår helg??

Krypandes på alla fyra är svaret!

Blog Image

Och just som man tror att man gått över hela golvet och fått bort all spik så fastnar man i just en sådan. Vi har nog hittat ca 50 stycken till efter det vi trodde att alla var borta.

Blog Image

Så om någon vill ha spik så hör av er!

Blog Image

Viktor är överlycklig att få ha kommit in i rummet!! Innan var det en soptipp av spikar, trasiga brädor och annat.

Efter vi fick bort mattan och all spik så visade det sig att de har limmat mattan på vissa ställen med något tjärliknande. Vi trodde det skulle vara enkelt och ta bandslipen och slipa bort det men, tji fick vi!! Allt blev som tuggummi.

Det var bara att sätta sig på golvet igen och dra med morakniv, målarskrapa och slipa efter för hand. Men skam den som ger sig så nära målsnåret!!

Blog Image

Har just avklarat första strykningen med vit färg.

Jag hade bestämt mig för att golvlisterna och golvet skulle vara helblankt vitt, en oljefärg alltså, men efter rådgöring med min färgleverantör så bestämde jag mig för att satsa på halvblank vit vatten baserad färg istället.

Dels så är oljefärg mycket jobbigare att måla med, det blir fruktansvärt halt ( småfolk i huset = inte bra), oljefärg gulnar med tiden, tar längre tid att torka, luktar väldigt starkt och sist med inte minst så syns vartenda litet hårstrå.

Ibland måste man vara praktisk också :-).

Blog Image
Jag trodde att jag skulle dra över golvet på 1 timme men det tog 2, 5 timme så nu är det en make som ska få massera sin frus rygg ikväll.

Fortsättning följer…

Puss & Kram